HUISKAMER(S) IN BEELD

In unieke, levensgrote, openlucht expositie. Van 7 t/m 20 mei 2017 is Broek in Waterland het decor voor een unieke foto-expositie, een gloednieuw onderdeel van het 4e Huiskamerfestival op 19 & 20 mei. Neeltje Pater heeft 15 fotografen uit Waterland en omstreken bereid gevonden om hun visie op het thema Huiskamer vast te leggen op de levensgrote, gevoelige plaat. “Het wordt fantastisch,” vertellen twee van de deelnemers Tessa Posthuma de Boer en Merlijn Doomernik. “Het zijn stuk voor stuk geweldige fotografen die hun sporen al meer dan verdiend hebben. Tijdens de expositie wandelen onze werken als het ware door het dorp, zodat ze je elke keer op een andere plek verrassen.” De fotografen kregen alleen het thema mee en waren verder vrij in hun uitvoering, dus zijn de 15 foto’s allemaal totaal verschillend. Maar van theatraal tot autonoom, van abstract tot beeldend, ze hebben één ding gemeen: ze gaan je raken.